Исцељење царевића Александра Александровича – Ксенија Петроградска


Ксенија Санкт–Петербургшка и после своје кончине, као за време свог земаљског живота, наставља да се јавља људима, којима је потребна њена помоћ.
Штавише, после кончине њена сила невероватно расте, и блажена Ксенија чини оно што, рекло би се, нико не може учинити.
Познато је исцељење по молитвама блаженој Ксенији царевића Александра Александровича, будућег императора Александра 3, и предсказање о рођењу његове кћери Ксеније.
Данска принцеза Дагмара, у крштењу Марија Федоровна, супруга Александра царевића, одрасла је у протестантској средини. Кад је постала невеста, а потом и супруга царевића, она је била обавезна да прихвати Православну веру.
Марији Федоровној су давали специјалне лекције о историји Православља, Марија Федоровна је почела да чува православне обреде, и постепено се везала за своју нову отаџбину и заволела је Православну Цркву…
После осам година живота у Русији, Марија Федоровна је сазнала и о блаженој Ксенији. Царевић Александар Александрович је у то време толико оболео, да је његов живот био у озбиљној опасности. Дању и ноћу поред болесника су били лекари. У дворцу се осећало очекивање беде. Сви су спомињали, да је тако неочекивано умро и Николај, старији брат Александра Александровича.
У те страшне дане к Марији Федоровној се обратио ложач. Он је рекао царици да, кад је и сам јако оболео, њему су донели песак са гроба рабе Божије Ксеније, и по молитвама блажене (Ксеније) наступило је исцељење. И ту је ложач предао врећицу са песком, молећи да га положе испод јастука царевића и да се моле Блаженој Ксенији.
Царица Марија Федоровна је испунила савет ложача.
Ноћу, седећи поред постеље болесног мужа, она је заспала и одједном видела пред собом старију жену у црвеној блузи и зеленој сукњи.
– Твој муж ће оздравити, – рекла је жена. – То дете, које ти сада носиш у себи, биће девојчица. Назовите је у моје име – Ксенија. И она ће чувати вашу породицу од свакаких беда.
Кад је Марија Федоровна дошла к себи, жене већ није било.
И ово пророчанство се испунило потпуно. Царевић Александар Александрович је стварно оздравио, а Марија Федоровна је 25. марта 1875. године, на Благовести, родила ћерку.
Назвали су је Ксенија.
Од тог времена благочестива Марија Федоровна је почела посебно да поштује Блажену Ксенију. Сваке године она је долазила на гроб блажене (Ксеније) и свршавала је за њу панихиду (парастос)…

Коментари

Популарни постови