Љубав мужа и жене

Када је свима очигледно да је брак здрав, када муж и жена воле једно друго и тесно су међусобно повезани, тада неће бити проблема са родитељима.

Ако муж воли и уважава родитеље своје жене, зато што воли своју супругу, она њему узвраћа истом мером, јер зна, сасвим је уверена, да је муж воли више од свега на свету. Она ће почети да се буни тек када посумња да њен муж потпада под утицај његове мајке, или, како се изразити, ако је он дао део свог срца мајци и она још увек влада њиме, тада ће жена наћи хиљаду разлога за прекор: ,,Те, твоја мама је урадила ово, те урадила је оно!” И ако често посећујеш мајку (а заиста је посећујеш једном годишење), жена ће ти рећи: ,,Колико јуче си био тамо!” – или: – ,,Звала је твоја мама и питала где си?”

Када је жена у потпуности убеђена да јој муж припада целом душом и целим телом, онда мислим да неће бити проблема. Проблеми се појављују тек када супружници престају да буду нераскидиво повезани, када већ нису толико јако сједињени и негде се појавила ,,рупа” или ,,пукотина”. А када је супружнички живот здрав, када су супружници повезани и воле се, тада нема таквих проблема. Проблеми проистичу од недостатка јединства, које је неопходно за добар брак.

Митрополит Атанасије Лимасолски

Коментари

Популарни постови