Да ли нам је стало до Видовдана?



Драга браћо и сестре Срби и Српкињице, да ли нам је стало до Видовдана и завета Светог Цара Лазара? Тече ли у нашим венама крв Светих Косовских јунака и Светог Цар Лазара? Да ли нам је стало до Царства Небескога или само до земаљског?

Има ли још јунака у роду српском попут Обилића или смо постали издаjице попут Вук Бранковића?Украшавају ли се наше девојке невиношћу попут Косовке Девојке или су се сваком врстом блуда окаљале?Да ли су нам владари пожртвовани и морални попут Цар Лазара или су похлепљиви и неморални? Помажу ли богати сиромашне попут Југ Богдана или само их израбљују? Имали ли међу владикама, свештеницима  и монасима Светих  и човекољубивих попут Светог Саве или смо од славољубља, среброљубља и сластољубља огрубили?

Поштује ли млађи старије или се спрдају са њима? Да ли су старији узор  млађима по мудрости и смирењу или полудеше у старости гледајући сатанске ријалати програме? Радује ли се Србин  успеху свог ближњег, комшије и пријатеља или завиде једни другима? Има ли поштења међу Србима или смо се за ситне паре продали попут Јуде?

Да ли смо спремни да се уједнимо у Држави и Цркви или ћемо даље бити подсмех свету раздељени  на партије у држави и клике у Цркви? Има ли смелости и одлучности у грудима српским да се вратимо на пут Светог Цар Лазара  или ћемо путем богоодсупништва да срљамо ка пропасти, земаљској и вечној? Смеш ли Србине да кажеш Не греху и издаји у себи и да изабереш Царство Небеско ко Цар Лазар или ћеш путем греха издајства да се отуђујеш од Царства Небеског а тиме и Косово и Метохију од Србије?

Имали још у теби снаге Србине да подигнеш у души барјак слободе, Крст Часни ,и кренеш на Косово поље да га забодеш или си поклекнуо од деценијског тровања путем комунизма и белосветског глобализма? Да ли имаш храбрости да живот свој положиш за Крст Часни и слободу златну или ћеш да будеш роб светских моћника, непријатеља Православља и српства?

Срби и Српкињице, потомци Светог Цар Лазара и Свете Царице Милице, сазрело је време да се ујединимо, да се обнови јединство српске државе и Цркве. Све личне размирице да оставимо иза нас и у вери у Свету Тројицу да обновимо српску породицу и српско друштво и онда да  вратимо Србији отето Косово и Метохију.

Архимандрит Евсевије Меанџија

Коментари

Популарни постови