ЗАВАДА У КУЋИ-СВЕТИ АРСЕНИЈЕ БОКА

Чујте узроке које имају,а затим шта да радите да их не би имали.Свађа у кући долази од греха.
До свађе у кући долази обавезно,када се овако започне дан,кад се"Устане на леву ногу",односно кад се дан почне развратом.

Затим,ако супружници живе у нелегитимном браку или невенчани у цркви.То је први грех који свако плаћа завадом..Зато сви који су тако засновали брак,треба да буду послушнии да га крунушу венчањем.

Због неисповеденог раније учињеног блуда,или учињеног после венчања.У том случају су ушли са ђавољим печатом на души и телу,и тај грех који нису исповедали ће им растурити кућу,баш зато што ђавола нису убили јер је он тај који им то чини.

Лакомост за наследстовом тј.грабљивост родитеља неких младића или девојака,који своју децу удају и жене због рачунице.Такав брак није трајан,јер је склопљен уз ђавољу работу.Ако удајеш кћер због богатства,њен брак ће се завршити свађом и растурањем тог дома.

Неприлагођење године живота.Постоје родитељи који удају своје ћерке од 14 до 16 година,у 18.,19, оне постају удовице или разведене,још са дететом.То што се догађа због неодговарајућег животног доба,јер шта ради млада девојка поред маторог момка који је човек већ у годинама.Ит тих разлога,тај дом не опстаје и у тим случајевима родитељи треба да признају да су лоше саветовали своју децу.

Из небриге према душама укућана,из немарности према исповедању,Светом Причешћу,и из неозбиљности према црквеним заповестима.Стога ако су неозбиљни према овим стварима,и не брину о њима.они заправо брину о ђавољем,и зато не могу имати мира.

Због провода и славља без повода.Они који се узбуђују препуни су жучи,која се нагомилава у телу када се једе пуно мреса и не пости се.Они који су пуни жучи,пуни су беса и једни на друге скачу.Тако,због неке небитне речи скачу,због предмета који није на месту,једни друге спопадају.
И последњи разлог је разврат мужа или жене.Али како су развратни кад су везани законом?Тако што не обраћају пажњу на среду и петак,да нане поста, на празнике.Ни о чему не воде рачуна.А Господ кажњава оне који не воде рачуна о реду.

Коментари

Популарни постови